Aansprakelijkheid bij autoverhuur tijdens je vakantie…

Aansprakelijkheid en autohuur
Als je een auto huurt, ga je er niet vanuit dat er iets gebeurt als je in de auto rijdt. Toch kan het voorkomen dat je bij een ongeluk betrokken raakt en jouw huurauto hierdoor beschadigd raakt. Om je goed voor te bereiden op deze situatie, is het goed om wat meer te weten te komen over aansprakelijkheid en autohuur.

Auto huren? Check de verzekering
Binnen de Europese Unie is iedere huurauto standaard WA verzekerd. Dit betekent dat als je een ongeluk hebt met de auto, de schade aan de auto van de andere betrokken automobilist in ieder geval verzekerd is. Buiten de Europese Unie is dit niet altijd het geval. Daarom is het verstandig om de verzekering van de huurauto altijd eerst goed te checken, zodat je weet met wat voor dekking je de weg op gaat.

Schade aan de huurauto zelf
De schade die je aan de huurauto zelf maakt, wordt niet standaard vergoed door de WA autoverzekering. Hier heb je een all-risk autoverzekering nodig, die je los afsluit bij het huren van de auto. Alleen met een all-risk verzekering wordt de schade aan de huurauto zelf ook vergoed.


Goedkoop een auto huren bij CarDelMar
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *